Oproep voor giften

10-04-2020 10:13

Met het coronavirus beleven we volop een gezondheidscrisis die tegelijk een sociale en economische crisis aan het worden is. Dat vergroot alleen maar de kwetsbaarheid van velen, die zal leiden tot nog meer kwetsbaarheid bovenop de kwetsbaarheid die er al is.

 

De crisis legt opnieuw de sociale kloof bloot en versterkt die alleen maar: Sommige mensen mogen van thuis werken. Andere mensen hebben geen andere keuze dan te gaan werken als verpleegster of kassierster ... Sommigen zijn in lockdown in villa met tuin, anderen tussen de vier muren van hun appartementje met een kroostrijk gezin. Sommigen kunnen het intussen wat rustig aandoen, anderen zijn economisch werkloos of hun werk zijn kwijtgeraakt.

 

Als vereniging voor mensen in moeilijkheden, bevinden we ons meer dan ooit in de frontlinie om de meest fragiele mensen te helpen. Tegelijkertijd staan we zelf voor drie grote uitdagingen:

 

  1. De veiligheid en gezondheid van onze eigen vrijwilligers moeten we garanderen. Daarom hebben we onze activiteiten moeten aanpassen volgens strikte regels. In de meeste gevallen konden we daardoor de continuïteit verzekeren.
  2. Door de hamsterwoede kennen we een drastische daling in voedseloverschotten die we normaal ontvangen van de voedselbanken of supermarkten. Daardoor kunnen we vandaag de families die we bijstaan onvoldoende voedsel meegeven.
  3. Met de dreigende economische crisis in zicht moeten we de continuïteit van onze activiteiten gefinancierd zien te krijgen op korte en middellange termijn.  

 

In de komende weken blijft de steun van onze trouwe schenkers dan ook van levensbelang! Daarom doen we alvast een beroep op uw steun met een gift. Hoe kan je een gift overmaken: alle info onder 'doe een gift' in het hoofdmenu.

 

Namens onze vrijwilligers en geholpen families, willen wij u persoonlijk bedanken voor uw steun !