Sint-Vincentius Limburg Provinciale Raad heet u welkom

Sint-Vincentius is dé vrijwilligersvereniging van mensen met een hart voor medemensen in armoede.

We willen iedereen motiveren om iets te doen voor een ander in nood want armoede kan iedereen treffen.

Wij willen een open huis zijn met vrijwilligers met een luisterend oor:

-door de zorg voor basisbehoeften: voeding, kledij

-door te werken rond armoedethema's

Help ons mensen te helpen en steun ons ! 

(Zie Menu-Doe een gift)

IN DE KIJKER - PXL breekt uit: Sint-Vincentius Limburg vzw deed mee !

De PXL organiseerde op donderdag 25 april opnieuw PXL breekt uit waarbij studenten en docenten de schoollokalen eventjes verlieten. PXL Health Care liet haar studenten (verpleegkunde, ergotherapeuten en vroedkundige) kennis maken met de Global Goals for Sustainable Development. 

 

Voor wat betreft de eerste twee doelen werd onze vzw door PXL gevraagd om deel te nemen en een toelichting te komen geven over onze werking. 

Dat deden we natuurlijk van harte. Er werd ons ook gevraagd om een 'doe' activiteit voor studenten mee te nemen zodat ze actief tot nadenken gezet werden rond het thema armoede. Hiervoor brachten we een houten spel mee waarbij de studenten de kloof tussen het Belgische leefloon en de Europese armoededrempel moesten raden.

Vanuit de conf. Genk was Bea Stulens bij ons, zij bracht twee geboortepakketten mee die kwetsbare mama's in spe daar gratis krijgen. Vanuit conf. Lummen was Lieve Cupers aanwezig, zij gaf de studenten meer uitleg over onze voedingshulp maar ook andere hulp zoals thema pakketten die wij maken (Lente -Schoonmaakproducten). Vanuit Runkst was Guy Colémont samen met 3 andere vrijwilligers aanwezig die voedingspakket en kledij hadden meegenomen. Vanuit Alken was Nicole Huybrechts present, tevens bestuurslid van de Provinciale Raad en de voorzitter Frans Vanspauwen was er ook bij !

De studenten brachten bij wijze van inkom voor onze vzw een liter melk mee, deze hulp komt goed van pas en verdelen we onder onze gezinnen die wij helpen.

Bedankt aan alle studenten, alle vincentius vrijwilligers die meewerkten én natuurlijk aan PXL die ons deze mooie kans gaf !

 

 

Nieuws

Sint-Vincentius trekt opnieuw aan de alarmbel !

17-05-2019 09:23
De Europese voedselhulp campagne (FEAD 2018) is dan toch eindelijk op gang gekomen. Maar dit pas in...

Cera sponsort koelcel van Vincentius Maaseik-Kinrooi

12-04-2019 09:34
Lees hier het volledig artikel uit het Belang van Limburg d.d. 02 april. 

Memorandum Decenniumdoelen

08-03-2019 10:17
Lees hier het memorandum met de 7 prioriteiten van Decenniumdoelen.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>